Historia

Ari Kettukangas

Ari Kettukangas syntyi Raahessa vuonna 1977. Kiinnostus äänien matkimiseen ja erilaisiin vitseihin alkoi hänellä jo nuorena. Ennen kouluikää hän kuunteli uteliaana narisevaäänisen Esko Riihelän liikenneraportteja ja M.A. Nummisen hauskoja laulukiekaisuja. Imitointi lähti kunnolla liikkeelle 12-vuotiaana, jolloin hän löysi ensimmäisen hahmonsa, Allu Tuppuraisen luoman lasten suosikin Rölli-peikon. Nykyisin hänellä on hallussaan yli sadan julkkiksen äänet ja valikoimaan sisältyy reilu parikymmentä suosikkilaulajaa lauluimitaatioiden muodossa. Hänen ensiesiintymisensä oli SF-Caravan Raahentienoon 20-vuotisjuhlassa Raahessa vuonna 1995.

Ari esiintyy eri puolilla Suomea. Hänet tunnetaan useista eri tv-ohjelmista ja vuodesta 2008 alkaen hänen äänensä on tullut tutuksi myös radiojuontajan ja -toimittajan tehtävistä Bauer Media Oy:n omistamassa Radio Pookissa.

Vuonna 2019 Ari Kettukangas palkittiin vuoden paikallisradiojuontajana RadioMedia ry:n järjestämässä RadioGaalassa. Voittaja valittiin yleisöäänestyksen perusteella ja kategoriaa edusti kaikki Suomessa toimivat kaupalliset radioasemat.

Ari Kettukangas - Historia