Historia

Ari Kettukangas

Ari Kettukangas syntyi Raahessa vuonna 1977. Kiinnostus äänien matkimiseen ja erilaisiin vitseihin heräsi hänellä jo lapsuudessa. Ennen kouluikää hän kuunteli uteliaana mm. narisevaäänisen radiotoimittaja Esko Riihelän liikenneraportteja ja artisti M. A. Nummisen hauskoja laulukiekaisuja. 12-vuotiaana hän löysi ensimmäisen hahmonsa, Allu Tuppuraisen luoman lasten suosikin Rölli-peikon. Hänen ensiesiintymisensä oli SF-Caravan Raahentienoon 20-vuotisjuhlassa Raahessa vuonna 1995.

Nykyisin hänellä on hallussaan yli sadan julkkiksen äänet ja valikoimaan sisältyy reilu parikymmentä suosikkilaulajaa lauluimitaatioiden muodossa. Ari esiintyy eri puolilla Suomea. Hän on vieraillut uransa aikana erilaisissa tv-ohjelmissa ja toiminut vuodesta 2008 alkaen radiotoimittajana ja -juontajana Bauer Media Oy:n palveluksessa Radio Pookissa.

Ari Kettukangas palkittiin vuoden paikallisradiojuontajana RadioMedia ry:n järjestämässä RadioGaalassa peräkkäisinä vuosina 2019 ja 2020. Voittaja valittiin valtakunnallisen yleisöäänestyksen perusteella ja kategoriaa edusti kaikki Suomessa toimivat kaupalliset radioasemat.

Ari Kettukangas - Historia